Agentschap Telecom helpt met analyse van telekwetsbaarheid

Steeds meer organisaties vinden het belangrijk goed voorbereid te zijn op uitval van telecom. Maar hoe doe je dat? Agenschap Telecom heeft een interactieve infographic van het vijfstappenplan Telekwetsbaarheid gemaakt. Op die manier helpt Agentschap Telecom organisaties digitaal weerbaarder te worden.

Onderdeel van de checklist is de mogelijkheid om en Serious game Uitval Telecom te spelen. Verder is er een quickscan Uitval Telecom beschikbaar.

In de checklist  komen de volgende vijf aspecten aan de orde:

Op de site kun je de vijf stappen als een digitale checklist doorlopen. Bij iedere stap staat aangegeven welke acties u kan nemen en waar meer informatie te vinden is.

Stap 1: Bewustwording

Uw organisatie is op veel manieren afhankelijk van telecom. Soms in processen of op plaatsen waar u het niet verwacht. Praat daarom met collega’s en voorzie ze van informatie.

 

Stap 2: Afhankelijkheden

Welke processen binnen de organisatie zijn afhankelijk van telecom? Soms is dat niet meteen duidelijk. Zoek dit uit samen met collega’s uit de hele organisatie.

 

Stap 3: Uitvalrisico’s

In deze stap onderzoekt u welke uitvalrisico’s uw essentiële telecommunicatiediensten hebben. Lopen er bijvoorbeeld meerdere kabels door dezelfde ondergrondse buis? Is stroomuitval lang genoeg op te vangen?

 

Stap 4: Risicobeheersing

Risicobeheersing is altijd een afweging. Elke euro kunt u maar een keer uitgeven. Pak daarom de belangrijkste risico’s als eerste aan.

 

Stap 5: Risico’s blijven herkennen

Risicoanalyse doet u niet maar één keer. Omdat telecom zich snel ontwikkelt, ontstaan ook nieuwe risico’s. Zorg voor blijvende aandacht voor het onderwerp en neem uitval van telecommunicatie op in uw continuïteitsplan.

Mobiele versie afsluiten