Actility en TWTG starten partnerschap voor industriële LoRaWAN

Klanten profiteren van kant-en-klare connectiviteit en eenvoudige integratie

Actility en TWTG zijn verheugd aan te kondigen dat zij een partnerschap zijn aangegaan, dat mogelijkheden opent voor meer en bredere LoRaWAN®-toepassingen door partners en klanten duidelijke voordelen te bieden. Het draadloos verbinden van apparaten met het internet en het beheren van de communicatie tussen eindapparatuur en netwerk gateways wordt steeds meer gevraagd voor industriële toepassingen. Beide partners zijn er vast van overtuigd dat dit een revolutie teweegbrengt in de manier waarop industriële sites hun digitaliseringsstrategie uitvoeren.

Actility Group is een aanbieder in Internet of Things (IoT) infrastructuur en geolocatiediensten, met meer dan 10 jaar praktijkervaring in alle regio’s van de wereld, met meer dan 50 publieke netwerken en duizenden private netwerken. De Nederlandse scale-up TWTG loopt voorop in industriële IoT-oplossingen en is groot geworden in LoRaWAN®-gebaseerde sensoren met IECEx / ATEX-certificering.

Het partnerschap stelt beide bedrijven in staat om verder te groeien in het leveren van specifieke IoT-oplossingen aan hun klanten. TWTG treedt toe tot Actility’s Ignite Partner Program en ThingPark Community, terwijl Actility zijn basis in industriële oplossingen vergroot, met name in de Energie-industrie. Een mooi voorbeeld van een industriële IoT use case, van TotalEnergies, is gepresenteerd op de LoRaWAN World Expo 2022. Klanten die industriële oplossingen op basis van LoRaWAN® implementeren, kunnen nu profiteren van kant-en-klare connectiviteit en eenvoudige integratie.

IoT-platform

Centraal in de samenwerking staat het ThingPark® IoT-platform van Actility, een multi-technologie, open, hardware agnostisch IoT-platform waarmee Low Power Wide Area Networks (LPWAN) wereldwijd kunnen worden uitgerold. Het biedt een groot LoRaWAN® productportfolio, dat nu ook TWTG’s marktleidende sensoren omvat. ThingPark is open, hardware agnostisch en ondersteunt alle toonaangevende LoRaWAN® gateways, wat naadloze beheerinterfaces biedt en ervoor zorgt dat partners altijd de hardware kunnen gebruiken die het meest geschikt is voor hun use case, land van inzet en budget. ThingPark implementeert open standaard API’s en connectoren naar alle toonaangevende IoT-cloudplatforms.

“Het partnerschap stelt ons in staat om de zichtbaarheid van TWTG’s Industrial IoT-oplossingen in het internationale IoT-ecosysteem te vergroten. De pioniersrol van Actility bij het specificeren van nieuwe LoRaWAN®-functies en de technische netwerkkennis staan bij ons in hoog aanzien. We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe partners en het leveren van uitzonderlijke resultaten voor onze klanten. TWTG’s NEON Vibratie Sensor en Temperatuur Transmitter zijn nu volledig geïntegreerd in het ThingPark platform, waardoor het voor nieuwe klanten zeer eenvoudig is om aan de slag te gaan met trillings- en temperatuurmeting, waardoor ze de veiligheid en efficiëntie op locatie kunnen verbeteren”, aldus John Tillema, CTO en medeoprichter van TWTG.

Olivier Hersent, CEO bij Actility Group, is verheugd TWTG als partner te hebben: “TWTG is een sterk en vertrouwd merk in de industriële toepassing van LoRaWAN® sensoren, in het bijzonder in de Energie-industrie. Ons gezamenlijke werk zal ons helpen boeiende oplossingen te leveren aan de IoT-wereld.”

Mobiele versie afsluiten