ACM voorziet besparing huishoudens tot €200 miljoen per jaar

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een ontwerpbesluit gepubliceerd naar aanleiding van de recente voorstellen van KPN en Glaspoort voor lagere tarieven en betere voorwaarden voor toegang tot hun glasvezelnetwerken.
Volgens de ACM kunnen deze toezeggingen een significant effect hebben op de markt voor vaste internettoegang. Dat leidt in de markt tot meer concurrentie op prijs en snelheid, waardoor het voor huishoudens aantrekkelijker wordt om voor sneller internet te kiezen. Volgens het rekenmodel van de ACM kan de besparing voor huishoudens oplopen tot 200 miljoen euro per jaar in 2026. Daarom legt de ACM een ontwerpbesluit ter consultatie voor aan marktpartijen.
“De voorgestelde tariefverlagingen verbeteren de concurrentiepositie van toegangsvragers, waardoor zij meer mensen sneller en goedkoper internet kunnen aanbieden. De toezeggingen van KPN en Glaspoort bieden – bij bindend verklaren – marktpartijen de komende acht jaar helderheid en zekerheid, terwijl ze snel in werking kunnen treden”, zegt Manon Leijten, bestuurslid van de ACM. “Daarom leggen we dit ontwerpbesluit nu voor en vragen we de zienswijzen van marktpartijen.”
(bron: acm.nl)
Mobiele versie afsluiten