Accenture neemt Sentia over

Sentia Nederland, België en Bulgarije worden deel Accenture Cloud First

Accenture neemt de activiteiten van Sentia in Nederland, België en Bulgarije over. De Sentia-groep, met hoofdkantoor in Nederland, is een toonaangevend cloudconsultingbedrijf dat private en publieke cloudmigraties beheert en digital-experience monitoringdiensten levert.

SentiaMet meer dan 500 certificeringen zal Sentia’s team van ongeveer 310 cloudspecialisten in Nederland, België en Bulgarije toetreden tot Accenture Cloud First. De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Met de overname breidt Accenture zijn Cloud First-mogelijkheden uit om end-to-end cloudinfrastructuurdiensten te leveren voor publieke, private en soevereine clouds. Het nieuws komt op een moment dat de overvloed aan cloudopties meer complexiteit creëert voor organisaties bij het navigeren door verschillende architecturen, ontluikende innovaties en veranderende regelgeving.

“Een totale heruitvinding van een onderneming begint met een solide digitale kern. Om deze digitale kern te activeren, moeten organisaties een schaalbaar, fit-for-purpose cloudfundament bouwen. Strategische wendbaarheid is nodig om veerkracht en concurrentiekracht te waarborgen”, zegt Karthik Narain, global lead voor Accenture Cloud First. “Het toevoegen van Sentia’s specialisten zal Accenture Cloud First’s migratie- en moderniseringsdiensten versterken.”

“Met Sentia breiden we onze strategische infrastructuur engineering en opkomende technologieën mogelijkheden uit in heel Europa, met name in Nederland en België”, zegt Roy Ikink, lead voor Accenture Cloud First Nederland. “Het Sentia-team brengt waardevolle ervaring mee met soevereine cloudstrategieën die zijn ontworpen om klanten te helpen bij het aanpakken van lokale regelgeving en vereisten rond dataprivacy, toegang en controle.”

Sentia levert momenteel cloudadvies- en leveringsdiensten over hybride en multi cloudstrategie; cloudtransformatie; en migratie. Sentia biedt ook unieke monitoringdiensten voor digitale ervaringen waarmee bedrijfstoepassingen en clouddiensten vanuit het perspectief van de eindgebruiker worden geanalyseerd, gevolgd en voorspeld.

Ian Zein, CEO van Sentia: “We hebben Sentia uitgebouwd tot een toonaangevende leverancier van beheerde cloudinfrastructuurtransformaties die bekend staat om zijn ‘extreme ownership’, klantintimiteit en operationele uitmuntendheid in complexe (vaak gereguleerde) omgevingen. Nu kunnen we onze diepgaande ervaring in zowel publieke als private cloudtransformatie gebruiken om Accenture-klanten te helpen sneller te werken en op schaal betere bedrijfsresultaten te behalen.”

Opmerking: Sentia’s Deense activiteiten maken geen deel uit van de overname. Zij gaan door als een onafhankelijk bedrijf onder het Sentia-merk, gesteund door Waterland Private Equity als hoofdaandeelhouder. De afronding van de overname is afhankelijk van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen.

Mobiele versie afsluiten