6 vragen over mobiel internet

internet

Capestone levert mobiele internetoplossingen aan resellers in binnen- en buitenland. Het bedrijf maakt mobiel internet beschikbaar, ook op plekken waar er nog geen internet is. Denk aan de bus, trein, auto of boot. Of mobiel internet als back-up wanneer de vaste internetverbinding wegvalt. Maar, wat ís 4G mobiel internet en wat kun je ermee? Zes vragen aan distributeur Capestone.

#1. Wat is 4G-mobiel internet?

“Een mobiele internet oplossing bestaat uit een combinatie van een 4G-router, een 4G-simkaart en een 4G-antenne voor beter ontvangst. Onze 4G router-oplossingen zorgen ervoor dat klanten altijd en overal de beschikking hebben over snel en veilig mobiel internet, waar zij zich ook bevinden. Internet in vrachtwagens, als back-up van de vaste internetverbinding of om elders in Europa mobiel te kunnen werken, de toepassingen van mobiel internet zijn eindeloos.”

 

 

#2. Waar moet je als reseller rekening mee houden?

“Het is in bijna alle situaties aan te bevelen om een externe antenne toe te voegen aan de router. Door staal, hout, glas of beton wordt het 4G-signaal gedeeltelijk geblokkeerd en zijn de standaard meegeleverde stubby-antennes van de fabrikanten vaak onvoldoende voor een optimaal ontvangst. We hebben een ruim assortiment externe antennes. Daarnaast is ook de keuze van een router belangrijk bij een mobiel internet- of IoT-project. We geven advies en, desgewenst, testen we de proof-of-concept en ondersteunen we bij de implementatie.

 

 

#3. Hebben jullie een aansprekend praktijkvoorbeeld in een bepaalde sector?

“Zeker. De maritieme sector is er één. Steeds meer nationale- en internationale ondernemingen in de maritieme sector kiezen een 4G LTE-oplossing voor hun primaire- of secundaire internetverbinding ten behoeve van bedrijfskritische IT-netwerken of wifi voor de crew. Vaak wordt er gebruik gemaakt in deze sector van offshore satellietcommunicatie voor primaire internetdiensten. Dit zijn dure verbindingen zonder hoge throughput waardoor IT-netwerken op schepen nooit het maximale rendement zullen bereiken. Mede dankzij de sterke ontwikkeling die antennefabrikanten doorgemaakt hebben, zijn er oplossingen waarbij schepen tot aan veertig kilometer van de kust gebruik kunnen maken van mobiele internetdiensten over 4G. Dit bespaart al flink op de kosten. Deze schepen hebben meerdere LTE-routers aan boord – vaak met bonding of carrier aggregation, waardoor de capaciteit van de mobiele verbinding hoger is –  en hebben het netwerk doorgaans ingedeeld in business voor alle zakelijke toepassingen en  crew voor privégebruik van de medewerkers. Eenmaal buiten bereik van de mobiele netwerken blijft satellietcommunicatie uiteraard nodig.”

 

 

4. En heb je ook een praktijkvoorbeeld dat je in meerdere sectoren kunt toepassen?

“4G mobiel internet is ook uitermate geschikt als tijdelijke oplossing. Stel, een bedrijf is aan het verhuizen en op de nieuwe locatie is nog geen goed internet beschikbaar, de lokale wifi laat te wensen over. Dan heb je met tijdelijk internet van Capestone binnen 48 uur beschikking over een onbeperkte tijdelijke internetverbinding. We hebben twee pakketten: tijdelijk internet indoor en outdoor. Beide pakketten zijn in combinatie met een 4G-router die een razendsnelle wifi-verbinding kan opbouwen. Het abonnement is maandelijks opzegbaar, plug & play en met volledige support.”

 

 

5. Waar moet je rekening mee houden als het gaat om connectiviteit?

“Voor de connectiviteit van een 4G mobiele internet oplossing of IoT-project, zijn een hoge dekking en uptime essentieel. Elke klant en elk IoT-project is anders, dus ook schaalbaarheid is van belang. De abonnementen van onze zusteronderneming en IoT-service provider Comgate zijn schaalbaar en netwerkonafhankelijk. Ook bieden we resellers, service providers en system integrators een compleet aanbod: van klein tot groot dataverbruik op 2G, 3G, 4G, 5G, NBioT en Cat-M. Je kunt ook meerdere abonnementsvormen mixen met onze billing engine. We kijken dus niet alleen naar de bits, bytes, sensoren en modems. We geven advies over wat de IoT-technologie kan betekenen voor het bedrijf. En, last but nog least in dezen: belangrijk is de mogelijkheid om alle data-oplossingen via een portal te beheren en te managen.”

 

 

#6. Wat biedt 5G en waar moet ik op letten als reseller?

“Wij bieden als eerste distributeur 5G-routers aan van Cradlepoint en Huawei, dit aanbod zal snel worden uitgebreid. We zien nu dat veel resellers bij de aanschaf van een router kiezen voor een 5G-ready versie. Het 5G- netwerk biedt meer bandbreedte, snelheid, capaciteit en maatwerkmogelijkheden ten opzichte van 4G-netwerken. En dat alles geeft nieuwe voordelen en talloze mogelijkheden voor vernieuwing. Bij de aanschaf van een 5G-router is het belangrijk om de aanwezigheid en beschikbaarheid van 5G-frequenties van de router te onderzoeken en of deze ook te gebruiken zijn met de mobiele provider. Gelukkig zijn alle 5G-routers ook te gebruiken op 4G LTE-netwerken. Meer informatie over 5G-toepassingen zijn te lezen op 5g.nl.”

 

 

Mobiele versie afsluiten