20 start- en scale-ups met Nederlandse innovaties naar de Hannover Messe

Twintig Nederlandse start- en scale-ups vertrekken op 21 april richting Duitsland voor de Hannover Messe (22 t/m 26 April 2024) – één van de grootste beurzen ter wereld. Zij exposeren hier op het NL Innovation Square – het startup en scaleup paviljoen van Nederland op de beurs.

HannoverMesse 2023De Hannover Messe heeft over de jaren heen een evolutie doorgemaakt. Waar vroeger de nadruk lag op industriële toepassingen, is er nu te zien dat hier steeds meer thema’s aan worden toegevoegd. De beurs draait steeds minder om de traditionele industriële oplossingen waar de beurs bekend om staat, en gaat steeds meer over andere technologische innovaties binnen categorieën zoals fotonica, future of work en AI.

Het voorspellen van de technologische toekomst en draadloos bestanden overdragen zonder internet of bluetooth

De deelnemende bedrijven zijn vaak ook actief in de bovengenoemde categorieën. Zo heeft het bedrijf Focus als eerste ter wereld een AI-analyseplatform ontwikkeld dat op basis van wereldwijde patentgegevens de technologische toekomst voorspelt. Dankzij de inzichten van Focus kunnen vaak proactief beslissingen worden genomen en strategische investeringen worden gedaan in opkomende technologieën.

De startup Livedrop heeft een technologie ontwikkeld voor draadloze bestandsoverdracht tussen apparaten zonder de hulp van internet of bluetooth. Omdat er geen draadloze verbinding tussen de apparaten wordt gelegd, kunnen hackers het signaal niet onderscheppen. Dit maakt de technologie ideaal voor gebruik bij gevoelige informatie.

NL Innovation Square

Het NL Innovation Square is te vinden in Hal 17, stand A40. Een volledige lijst van de Nederlandse deelnemende startups en scaleups is hier te vinden. Naast het NL Innovation Square is er ook een Nederlandse inzending van de FME (Federatie Metaal- en Elektrotechniek) en RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) in hal 8, waar de gevestigde Nederlandse bedrijven te vinden zijn.

Gratis bezoeken & borrelen

Wilt u de Nederlandse innovaties live in actie zien? Claim dan via deze link uw gratis ticket. Hiermee krijgt u toegang tot de gehele beurs. Op woensdag 24 April bent u van harte welkom om vanaf 17:00 mee te borrelen op het NL Innovation Square (Hal17, stand A40).

Heeft u interesse om met uw eigen onderneming deel te nemen aan het NL Innovation Square? Er is tot woensdag 10 April nog een enkele plek beschikbaar. Neem hiervoor contact op met: vanbaren@psps-ba.nl

Mobiele versie afsluiten